Hemelvaartsdag vakantie gesloten – brugdag van 09.05.2024 tot en met 11.05.2024
Wij wensen u fijne feestdagen!

Wir sprechen auch Deutsch!
Wir sprechen auch Deutsch!

SCHOON KEUKENWERKBLAD

Een zekere mate van zorg en onderhoud is essentieel als je lang wilt genieten van je werkblad en spoelbak. Elk materiaal vraagt ​​om andere, speciale verzorgingsproducten.
In de regel is het zinvol om verzorgingsproducten eerst uit te proberen op een plek die minder opvalt.
Voor tips en onderhoudsinstructies over uw materiaal kunt u onderstaande selectie maken.

 • Laminaat met decor
 • Composiet
 • Graniet
 • Keramiek
 • Sima Core
 • V2A / Roestvrij staal

 

LAMINAAT MET HPL-DECOR

Algemeen

HPL-oppervlakken vragen weinig onderhoud. Voor werkbladen is regelmatig gebruik van zachte reinigingsmiddelen voldoende. Bij sterke vervuiling, bijv. na langdurige blootstelling aan thee, koffie of wijn, de vlekken met onverdund afwasmiddel behandelen en laten inwerken. In individuele gevallen kan ook voorzichtig een bleekmiddel met chloor worden gebruikt.

Verfresten kunnen worden verwijderd met aceton, spiritus of wasbenzine. Houd er bij gebruik rekening mee dat deze middelen licht ontvlambaar en irriterend zijn. Na gebruik direct afspoelen met warm water. Nooit gebruiken op ABS-randen.

Het gebruik van schuurmiddelen, staalwol of schuursponsjes kan het oppervlak onherstelbaar beschadigen.

COMPOSIET

Algemeen

Om het werkblad zo schoon mogelijk te houden, dienen vuil en andere oneffenheden direct te worden verwijderd. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar. Na gebruik grondig afspoelen met water. Regelmatige behandeling met de speciale Stonetop onderhoudsset verlengt de levensduur van het werkblad.

GEPOLIJSTE AFWERKING

Dagelijks onderhoud met zeepsop is voldoende. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met een natuursteenreiniger. Het gebruik van schuurmiddelen of schuursponsjes kan de glans van het oppervlak aantasten. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar of reinigingsmiddel op azijnbasis.

Als u de onderhoudsinstructies opvolgt en de Stonetop onderhoudsproducten elk half jaar gebruikt, behoudt het werkblad jarenlang zijn uiterlijk.

MAT OPPERVLAK

Dagelijks onderhoud met zeepsop of producten zoals Cif schuurcrème is voldoende. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met schuurmelk, een schuursponsje, natuursteenreiniger of een soda-oplossing. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar of reinigingsmiddel op azijnbasis. Als u de onderhoudsinstructies opvolgt en de Stonetop onderhoudsproducten elk half jaar gebruikt, behoudt het werkblad jarenlang zijn uiterlijk.

KORRELIG OPPERVLAK

Dagelijks onderhoud met zeepsop is voldoende. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met een schuursponsje of natuursteenreiniger. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar of reinigingsmiddel op azijnbasis. Als u de onderhoudsinstructies opvolgt en de Stonetop onderhoudsproducten elk half jaar gebruikt, behoudt het werkblad jarenlang zijn uiterlijk.

OUD OPPERVLAK

Dagelijks onderhoud met zeepsop, een doek en eventueel een kunststof borstel. Vervuiling direct verwijderen. Het ruwere oppervlak heeft wat meer verzorging nodig. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar of reinigingsmiddel op azijnbasis. Als u de onderhoudsinstructies opvolgt en de Stonetop onderhoudsproducten elk half jaar gebruikt, behoudt het werkblad jarenlang zijn uiterlijk.

GRANIET

Algemeen

Om het werkblad zo schoon mogelijk te houden, dienen vuil en andere oneffenheden direct te worden verwijderd. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar. Na gebruik grondig afspoelen met water. Regelmatige behandeling met de speciale Stonetop onderhoudsset verlengt de levensduur van het werkblad.

GEPOLIJSTE AFWERKING

Graniet is een natuurproduct dat craquelé-, mineraal- en/of kleurconcentraties kan bevatten. Bij tegenlicht kunnen kleine puntjes op het oppervlak zichtbaar worden. Deze eigenschappen zijn essentieel voor een natuurproduct. Voor de dagelijkse reiniging van het werkblad is een vochtige doek en eventueel wat afwasmiddel voldoende. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met een natuursteenreiniger. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar. Na gebruik grondig afspoelen met water. Regelmatige behandeling met de speciale Stonetop onderhoudsset verlengt de levensduur van het werkblad.

MAT OPPERVLAK

Graniet is een natuurproduct dat craquelé-, mineraal- en/of kleurconcentraties kan bevatten. Bij tegenlicht kunnen kleine puntjes op het oppervlak zichtbaar worden. Deze eigenschappen zijn essentieel voor een natuurproduct. Bij een mat werkblad werd de laatste polijststap achterwege gelaten. Dit geeft het oppervlak zijn bijzondere uitstraling. Het oppervlak is daardoor echter ook gevoeliger voor vervuiling en dus ook voor vlekken. Wij adviseren de klant dan ook om zich vooraf goed te laten informeren. Om het werkblad zo schoon mogelijk te houden, dienen vuil en andere oneffenheden direct te worden verwijderd. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met een natuursteenreiniger. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar. Na gebruik grondig afspoelen met water. Regelmatige behandeling met de speciale Stonetop onderhoudsset verlengt de levensduur van het werkblad.

ANTICATO

Graniet is een natuurproduct dat craquelé-, mineraal- en/of kleurconcentraties kan bevatten. Bij tegenlicht kunnen kleine puntjes op het oppervlak zichtbaar worden. Deze eigenschappen zijn essentieel voor een natuurproduct. Het oppervlak van een Anticato werkblad is ruw. Dit geeft het zijn bijzondere uitstraling. Het oppervlak is daardoor echter ook gevoeliger voor vervuiling en dus ook voor vlekken. Wij adviseren de klant dan ook om zich vooraf goed te laten informeren. Om het werkblad zo schoon mogelijk te houden dienen vuil en andere oneffenheden direct te worden verwijderd, hiervoor kan ook een harde kunststof borstel worden gebruikt. Hardnekkige vlekken kunnen worden verwijderd met een natuursteenreiniger. Kalkresten kunnen worden verwijderd met geschikte producten, zoals kalkverwijderaar. Na gebruik grondig afspoelen met water. Regelmatige behandeling met de speciale Stonetop onderhoudsset verlengt de levensduur van het werkblad.

KERAMIEK

Algemeen

Een keramisch werkblad is nagenoeg onderhoudsvrij. Gebruik een natte doek voor alledaags vuil. Gebruik bij zwaardere vervuilingen een loog van een huishoudelijk reinigingsmiddel.

Het gebruik van schuurmiddelen (schuur-/diamantpapier) kan het oppervlak onherstelbaar beschadigen.

Als er agressieve of chemische producten worden gemorst, spoel deze dan onmiddellijk weg met veel water.

SIMA CORE

Algemeen

 • Dagelijks reinigen met een vochtige doek, daarna afnemen met een schone, droge doek.
 • Verwijder lichte vlekken (koffie, thee, rode wijn, vet enz.) met een huishouddoek of een plastic borstel en een mild schoonmaakmiddel. Laat de loog langer intrekken.
 • Ingewortelde vlekken (inkt, nicotine, viltstift, enz.) verwijderen met wasbenzine of terpentijn. Spoel daarna direct af met water.
 • Kalk- en zeepresten verwijderen met Cilit Bang en daarna goed naspoelen met water.
 •  

Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen (vlekken, metaalovenreinigers, enz.) kan het werkblad onherstelbaar beschadigen.

Het gebruik van schuurmiddelen (staalwol, enz.) kan het oppervlak onherstelbaar beschadigen.

OPGELET

Door de grovere structuur kunnen er makkelijker slijtageverschijnselen ontstaan.  
Hierover kunt u dan ook niet reclameren.

V2A / ROESTVRIJSTALEN WERKBLADEN

Algemeen

Roestvrijstalen werkbladen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Voor de dagelijkse reiniging is een vochtige doek met een vetoplossende zeep voldoende. Sterke vervuilingen kunnen verwijderd worden met veel water en een RVS reiniger. Wrijf altijd in de polijstrichting. Bij hardnekkig vuil (bijv. cement- of tegelreiniger, chloor, zilverpoets etc.) de behandeling herhalen met een RVS reiniger. Om het werkblad schoon en verzorgd te houden, is een wekelijkse behandeling met een geschikt verzorgingsproduct aan te raden.

Onderhoudsproducten voor werkbladen online kopen

Producten ? Topline Maatwerkbladen B.V. (onderhoudtopline.nl)